//
you're reading...
Torrent

Maria José Catalá se’n va

María José Catalá deixa l’alcaldia de Torrent només mig any després d’haver-la revalidada. Se’n va al Consell de Fabra com a consellera d’Educació, Formació i Ocupació. En els equilibris d’aquest PP valencià de control remot des de Génova tocava que Catalá rebera ordres en una conselleria que és un polvorí en aquesta legislatura.

Catalá ha demostrat en aquests anys a l’Ajuntament de Torrent que la seua ideologia és la promoció personal, però, al contrari que potser Lorenzo Agustí a Paterna, en el seu cas es base en l’obediència cega al qui mana en eixe moment concret en el seu partit i al que es coneix ací com a pegar la cabotada. Ja féu un bon espectacle en les eleccions generals de 2008, amb un escó d’eixida segura per la circumscripció de València en tots els sentits: se n’anà de la carrera de San Jerónimo tan ràpid com hi entrà.

Els mitjans valencians de l’establishment han publicat notes acrítiques en què deien que tenia una “gran experiència” en el món professional així com havia treballat per a empreses de “reconegut prestigi”. La realitat és una llicenciatura de Dret al CEU -i tots sabem això què significa- i mig any o un any de pràctiques com a becària en un despatx d’advocats al que, com a alcaldessa, li ha encomanat tots els informes conflictius de l’Ajuntament de Torrent per a justificar de mala manera qualsevol decisió que es volia dur a terme. No cal dir que ben pagats i botant-se els funcionaris de la casa -que, vaja, estan per a això-. No només és èticament dubtós, és que també és una ruïna per a l’Ajuntament.

Però les preguntes són les següents:

– Vist que durant el seu mandat el col·legi nº10 continua en barracons i del nº11 no n’hi ha ni notícia mentre que li ha regalat terrenys a la Univesidad Católica que n’ha fet una facultat en temps rècord, és el perfil més adequat per a portar l’Educació pública valenciana?

El conseller anterior, Císcar, que ara passa a ser l’home fort del gabinet de Fabra, va elaborar la legislació del que s’ha batejat amb un terme que faria les delícies d’Orwell com a Centres d’Iniciativa Social. Això consisteix que Conselleria regala els terrenys a una empresa privada d’educació que hi edifica el centre i que després rep el concert.

En primer lloc, és una eixida “a lo loco” cap endavant: Conselleria no té ni un gallet i ja no podran ni canviar una finestra i dir que han fet una escola nova. Però, en segon lloc, no vos sona? Sí, efectivament: la “doctrina catòlica”, el mateix procés que va emprar Catalá amb la Universidad San Vicente Mártir. I la “doctrina catòlica” també perquè ja sabem qui sol eixir afavorit en aquests casos…

Què en podrem esperar? Catalá sempre la indicada per a privatitzar a tort i a dret…

– Catalá va fer una definició perfecta de l’autoodi en aquella intervenció mítica de “tengo el defecto de hablar valenciano“. Això és el que ha d’”educar”? Per altra banda, el “valenciano” més bé el parla poc, perquè l’Ajuntament de Torrent s’ha castellanitzat més encara, sent la comunicació en valencià escrita amb els veïns pràcticament inexistent durant el seu mandat.

– Cal recordar també que Catalá serà consellera d’Ocupació. Doncs bé, durant el seu mandat la desocupació a Torrent s’ha multiplicat per 3 i la deixa en més de 10.000 veïns i veïnes sense faena. De les 10 ciutats més poblades de la demarcació de València, Torrent, amb el mandat de Catalá, s’ha convertit en la que més taxa de desocupació té. I, clar, se’n va acomiadant treballadors de l’Ajuntament. Un gran exemple també.

– Finalment, què s’ha de dir de l’hospital “que ya existe”? Del soterrament de les vies? Vaja, de totes les infraestructures que Torrent té pendents de la Generalitat i que ara els calaixos per on es podran perdre seran els seus. No s’hi valen excuses. Catalá és la primera torrentina en el govern valencià. El que ve a demostrar el poc interés que, tant PP com PSOE, han tingut en aquesta nostra ciutat…

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Ricard Chulià

A Cau de Lletra

%d bloggers like this: