//
you're reading...
Europa

I si David Cameron convoca eleccions avançades?

I pot fer-ho perfectament. En maig farà 2 anys de les eleccions. És prou.

El govern de coalició té una mala puntuació, però Cameron és, de lluny, el líder més valorat. En afers econòmics -clau-, el tàndem Cameron-Osborne passa molt per davant del duet Miliband-Balls (el ministre a l’ombralaborista). D’una altra banda, en l’enquesta, Miliband obté molt mala puntuació a l’hora de resoldre la crisi.

El relat és clar: “Necessite fer ajustaments importants en aquest moment tan complicat. I necessite un govern fort”. La gent ho entén perfectament: açò de la coalició no ha sigut una bona idea. Volíem un “canvi” (com sempre, no se sap “quin” canvi, però es vol “canvi”) i la coalició l’està endarrerint. Açò no es recupera per culpa del xantatge del soci minoritari. I després es pot buscar l’excusa per a trencar amb Clegg amb un tema europeu, una escenificació populista i envoltant-se de la Union Jack i bitllets de lliures.

Cameron guanya uns 5-8 punts més de les enquestes en campanya que li donen la majoria absoluta. Els laboristes es recuperen a costa dels seus cabrejats que els varen abandonar en favor dels LibDem però que ara estan més cabrejats amb Clegg per haver pactat amb Cameron, tot i que no n’és, ni de lluny, prou. Els conservadors es mengen molt de vot dels liberaldemòcrates més tradicionalistes del sud d’Anglaterra. El LidDem es fot una hòstia història i torna a refugiar-se en les seues circumscripcions tradicionals de Cornualla, sud d’Anglaterra, Escòcia (tot i que ací poden patir moltíssim per l’SNP) i Gal·les.

43%, 35%, 10% i, en certa manera, un retorn als 80. Mala peça al teler.

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Ricard Chulià

Compromís Horta Sud

DeBat a Bat

Anuncis
%d bloggers like this: