//
you're reading...
Estat Espanyol

Fraga, eixe gran demòcrata

El PSOE expresa su más profundo pesar por el fallecimiento de Manuel Fraga Iribarne 

Cada vegada es fa més explícit que hem passat a un revival més i més fort de la restauració: Cánovas va succeir a Sagasta i ara un acusa l’altre els mateixos arguments que fa quatre dies s’intercanviaven i viceversa.

Per hi ha moments en què aquesta ficció salta per l’aire i es veu com l’establishment va per una banda i la ciutadania crítica va per una altra. Que tot és un teatre i una història comuna que ens volen contar i que no ens creiem.

S’ha mort Manuel Fraga Iribarne, eixe gran demòcrata i eixe gran pare de la pàtria com a pare de la Constitució. Eixe gran President d’Honor del partit en el govern. Sí, eixe mateix partit que s’oposa a la demanda de Compromís de llevar-li el títol d’alcalde honorari de la ciutat de València al dictador Francisco Franco.

[I, sí, també durant el 1979 al 1991 va mantindre eixe mateix títol un govern democràtic a l’Ajuntament de València del PSOE]

I què en diu l’altre partit, que es reclama socialista i obrer? Doncs ni més ni menys que això que heu llegit adés en la caixa i una frase que no té desperdici: “Los demócratas siempre recordaremos con gratitud su trabajo como ponente en la elaboración de la Constitución española de 1978″.

Atenció a eixe “los demócratas”. No, senyors i senyores del PSOE: els demòcrates recordem un ministre de Franco que mai no va ser jutjat pels crims de Vitòria-Gasteiz, per exemple, que no es va baixar del cotxe oficial fins fa dos mesos. Un autèntic símbol de la gran amnèsia sobre la qual s’ha edificat això de què en diuen democràcia a l’Estat Espanyol.

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Ricard Chulià

Compromís Horta Sud

DeBat a Bat

Anuncis
%d bloggers like this: