//
you're reading...
Estat Espanyol

Vol que li agafem el guant, senyor Montoro?

El senyor Cristóbal Montoro -el Karanka de Rajoy, qui dóna la cara (quina cara!) i anuncia retallades brutals mentre el gallec es fuma un puro i llig el marca- ha anunciat textualment que el govern perseguirà penalment els polítics que incomplisquen els pressupostos. Un autèntic brindis al Sol però que, a més a més, amaga un relat absolutament reaccionari de la política.

Perquè, anem per parts, com Jack the Ripper:

– L’endeutament no és roín si és per a garantir el benestar i la igualtat. Si incompleixes els pressupostos per una situació excepcional -o els marques amb un augment important de la despesa perquè la situació ho requereix- i entres en dè

ficit per a millorar la qualitat de vida de la gent, no només és una actuació correcta, sinó obligada. Això és l’”austeritat”: treballar per la felicitat de tots els dies. Principi solidari.

– Ara bé, senyor Montoro, parlem del seu partit al govern del País Valencià durant els darrers 16 anys? El que era el seu model de “bon govern”? És això el que em proposa? Tot el contrari: que no vinguen aquesta colla de lladres que han instaurat un règim de cleptocràcia a donar-nos lliçons! S’atrevirà vosté a clavar tot el PPCV, literalment, a Picassent? Principi de legitimitat.

– El senyor Montoro nom

és parla de les desviacions de les autonomies i de control. És un atac a l’autogovern interessat, el gran balafiament està en el govern central. Les autonomies suporten quasi íntegrament la despesa en Educació i Sanitat, pilars bàsics de l’estat del benestar, però més del 80% de l’endeutament de l’Estat correspon al propi govern estatal. Què és això d’un AVE en cada capital de província (Aznar 1996)? Què són totes les circumval·lacions -peatge i sense- de Madrid? Què és la T4? Sense deixar de banda que autonomies com la valenciana en mans del PP han fet una gestió directament delicitiva. Però no es pot focalitzar en una mena de supervisió al xiquet irresponsable a qui no es pot deixar sol. Principi de responsabilitat.

– El que s’ha de penar és la cleptocràcia. El saqueig de les caixes, Bancaixa i la CAM, l’aeroport sense avions, la F1, els “grandes eventos”, els PAIs i pilotades i la depredació del territori, etc. S’ha hipotecat el benestar de tots els ciutadans en base a uns projectes destarifats, un model megalòman estafador. I això sí que és robatori. Responsabilitat personal subsidiària: http://explica.compromis.ws/justicia/ Principi de bon govern.

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Ricard Chulià

Compromís Horta Sud

DeBat a Bat

Anuncis
%d bloggers like this: