//
you're reading...
País Valencià

Camps innocent! Alberto Fabra a Picassent!

Potser açò és el que cantarien Cotino, Rita, Sánchez de León i, sobretot, el nostre gran personatge de la millor novel·la de Le Carré, Mari, Borja Mari. Realment, conforme s’anaven seguint les informacions que anava piulant el periodista Víctor Maceda al seu twitter -la millor anàlisi del judici-, no ha sigut cap sorpresa que el jutjat popular absolguera Camps. Perquè la clau ha estat en el jurat, ja que, com s’ha publicat en premsa (per exemple, aquest article ho explica prou bé) i, sincerament, com el simple trellat ens mostra, amb un judici diguem-ne tècnic Camps haguera estat declarat culpable.

Vaja, com va estar a uns minuts de fer el dia que va dimitir i com féu l’altre Camps -Gerardo- i Betoret. En el jurat ha estat clau qui ha actuat de “líder”, que ja va professar simpatia cap a Camps des del primer minut i també les complicacions pseudotècniques i “verborreiques” d’un judici típic.

[A propòsit, l’advocat de Camps era Javier Boix, el responsable d’haver anul·lat el judici del cas Naseiro, aquell de finançament irregular en què varen podem sentir com Vicente Sanz -el violador de Canal 9- li deia a Zaplana que estava en política per a “forrarse” i el cartagenero jutjava que el seu cotxe no estava a l’alçada i que, vaja, que necessitava un altre més adequat als nous temps. A més a més, Boix també és advocat de Blasco. Ací ho deixe caure…]

A mi personalment m’ha deixat al·lucinat que el jurat haja declarat que la relació entre “el Bigotes” i Camps era “comercial”. Les famoses frases “amiguito del alma”, “te quiero un güevo”, “lo nuestro es muy bonito” es coneix que són “lo més in” al món del “bisnes”. Bé, ací, en realitat, hi ha un problema de valors i, fins i tot -i ara em posaré molt greu- de Weltanschauung, de visió del món-. Sí, a mi eixa manera de parlar denota un món que em fa vergonya aliena.  Però, sí, potser el món dels “bisnes” al País Valencià parla així. Hi havia gent al jurat que compartia eixos “valors”, això és innegable. I qui agafa el timó?

I després està el fet d’haver deslligat aquest “cas dels vestits” de tot el moll d’allò que és vertaderament important i de què forma realment part. Està plenament demostrat que tota aquesta colla de lladres es movien com peixos per l’aigua a can PPram valencià. Rebien tots els favors i més. Tenien un tracte privilegiat. I doncs?

Doncs bé, Camps està totalment condemnat, no només perquè a la major part de la població valenciana el veredicte l’ha indignada, sinó perquè el PP valencià -com que no podia espolsar-se les puces en cap herència sociata anterior i això del butoni ZP, tot i que continuen matxucant-ho i continuaran fent tampoc no acaba de funcionar del tot sense un actor secundari- va identificar tots els excessos i tota la balafiamenta que ens ha portat al desastre en què estem amb una figura: Camps. Fabra és bo, és responsable. Camps és el roín, diuen que fins i tot era col·lega de ZP. No en són pocs els PPros que m’he vist que ara professen la fe del convers i diuen que Camps era una de les set plagues bíbliques i van destruint les fotos que tenien amb el “curita” amb més diligència que l’Stasi (Camps: “¡[Els policies] son de la Stasi, son marxistas!”) ho feia amb els seus arxius el novembre del 1989.

I, bé, ara què fa el PP amb Camps? Hauria de tornar-se’n Fabra cap a Castelló i que Camps tornara a la presidència, no? Ie, Fabra, tronco, dimitim o què? Atenció perquè la neteja ètnica que estava aplicant el PP fabrista teledirigit des de Madrid es pot trobar ara amb un zaplanisme 2.0. Això del via crucis, els calvaris i tota la parafernàl·lia no em direu que no li mola al figura Cotino?

Sant Job vindrà amb ganivets? De ben segur que la situació al carrer de Quart serà divertida. I encara queden recursos i més “grandes eventos judiciales”. Açò no ha fet més que començar.

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Ricard Chulià

Compromís Horta Sud

DeBat a Bat

Anuncis
%d bloggers like this: