//
you're reading...
País Valencià

El “periodisme” que patim i Rafa Xambó

Hui li ha tocat rebre a Rafa Xambó, per part d’un autodenominat “periodisme” que d’eixe ofici -tan blasmat però tan noble- no en té absolutament res. Però absolutament res. L’article és de Las Provincias, el signa Héctor Esteban, i el podeu trobar ací.

He de confessar que estic absolutament indignat, perquè Las Provincias “denuncia” (?) un cas que, ras i curt, no existeix. Però és un clar exemple que en aquest país no val ni la dita aquella de la “dona del Cèsar”. Pots fer el que vulgues, que ells faran i desfaran a la seua voluntat. Deia que estava indignat, però anem als fets.

1) Las Provincias denuncia (?) que el nou disc de Rafa Xambó ha comptat amb el “patrocini” d’Ajuntaments on Compromís governa (Tavernes, Muro, Sueca, Burjassot i Almussafes), així com de les Universitats valencianes (totes les públiques llevat de la Miguel Hernández). La insinuació i acusació és clara: Compromís ha desviat diners públics perquè Rafa Xambó gravara el seu disc. Sí, les universitats valencianes també les controla Compromís.

2) El periodista (?) també diu que Rafa Xambó és l’únic conseller que es manté de l’antic Consell d’Administració de RTVV, amb una clara insinuació que no ha deixat pas a la “renovació”, que manté la “poltrona”.

Xambó es el representante de Compromís en RTVV desde el inicio de la presente legislatura. De hecho, es el único miembro del antiguo consejo de la empresa pública que se mantuvo en el órgano después de que se renovaran los miembros con la puesta en marcha de la nueva televisión y radio públicas valencianas.

El “petit detall” que se li oblida esmentar al periodista (?) -i no és la primera vegada- és que Rafa Xambó és l’únic que es manté perquè -en l’any i mig del seu primer mandat- era l’únic de tots els consellers -tots: PP, PSOE i IU inclosos- que tenia una trajectòria acreditada i incontestable en el sector que li tocava representar. L’únic professional. Xicotet detallet irrellevant, vaja.

3) El súmmum arriba en l’últim paràgraf:

El consejero impulsó un acuerdo, que contó con el apoyo de la directora general de RTVV, Rosa Vidal, para que en Sí Ràdio una de cada tres canciones que se emitieran fueran en valenciano. De hecho, a lo largo de los últimos meses se han emitido completos en la radio pública algunos de los trabajos del consejero de RTVV.

És a dir, que Xambó aconseguira que a Sí Ràdio, pertanyent al grup RTVV, que té com a obligació (Llei de Creació, ni més ni menys) la promoció de la llengua i cultura valencianes, sone música en valencià és per autopromoció personal. Sense comentaris.

4) 1.500€ per un concert li sembla un balafiament a Las Provincias? Aleshores què deu semblar-li qualsevol concert de “triunfitos” que abunden en tots els ajuntaments del nostre país, quan el més normal és que multipliquen per 20 la xifra que demana Xambó? Què li deu semblar a Las Provincias tot els diners que rep de la Generalitat Valenciana en subvencions directes, contractació de publicitat, contractació de subscripcions per a organismes públics, etc., etc.?

5) Quina promoció de la cultura i llengua pròpies existeix al País Valencià? Considera Las Provincias que un músic -o, al remat, qualsevol persona que treballe en una administració pública- no pot tindre ideologia? O, més concretament, no pot tindre una altra que no siga la seua ideologia?

5) I ací venim al moll de l’os. La “informació” (?) de Las Provincias arriba uns dies més tard que Compromís demanara la compareixença de la directora de RTVV a les Corts per explicar l’escàndol del tracte de favor de l’ens públic a Las Provincias TV, a qui va perdonar entre 5 i 8 milions d’€ i que el mateix Xambó va destapar i va portar a la Fiscalia. Xe! Casualitats de la vida!

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Ricard Chulià

A Cau de Lletra

%d bloggers like this: