//
you're reading...
Estat Espanyol

Eleccions a Andalusia per blindar el règim a Espanya

Susana Díaz proposa eleccions per a març. El sistema es blinda:

1.- Andalusia és el territori més gran on més fort és el bipartidisme. El PSOE ha teixit unes xarxes d’influències que faran que tinga un bon resultat.

2.- Per tant, el PSOE podrà vendre de cara a les municipals una certa “recuperació” i una certa “remuntada”.

3.- Al mateix temps, es podrà vendre una suma del bipartidisme major del 50% de vot. Per tant, ens vindrà la propaganda que el “sistema aguanta”.

4.- El PP andalús està en un moment de ridícul escandalós (i això ja és massa fins i tot per al PP andalús).

5.- En eixe sentit, el PSOE posarà la primera pedra perquè la “Grosse Koalition” ha d’estar encapçalada per ells, en la pugna que mantenen amb el PP.

6.- Al mateix temps, Andalusia és també uns dels feus d’IU, que podrà vendre una resistència front al tifó Podemos, per les mateixes raons d’adés: IU té una estructura tradicional a Andalusia que els farà mantindre posicions.

7.- És el pitjor escenari per a Podemos, que podrà arribar al 15% de vot i ja seria massa. Aleshores es veurà la famosa frase de Felipe González i que és un mantra en la política espanyola que no es pot governar Espanya sense governar Andalusia.

8.- De la mateixa manera, obliga Podemos a definir-se. Si els seus vots són clau, deixarà que manen els señoritos dels ERE o els señoritos dels señoritos? Muerte o destrucción? En tot cas, una primera frustració per a Pablo Iglesias, que a Andalusia no té res a assaltar.

9.- I, sí, d’acord, en la comunitat autònoma on hi ha unes circumstàncies “objectives” perquè eixe discurs calara més i millor. Circumstàncies, és clar, que no parlen de caciquisme, xarxa d’interessos, règim electoral PRIista, etc. Xicotets oblits analítics.

10.- Per tant, jugada mestra de qui vol substuir al “guaperas” com a Presidenta d’Espanya. Guerra entre polítics d'”aparato” que no coneixen una altra cosa que no siga la cabotà i la fidelitat a l’amo ara per tu demà per mi en tota la seua vida.

11.- PSOE 33% | PP 25% | PODEMOS 15% | IU 8% | UPyD 5% | Ciudadanos 4% | PA 2% | Altres 8% amb una participació del 55%

12.- Visca l’esperança a Espanya!

Anuncis

Debats

Trackbacks/Pingbacks

  1. Retroenllaç: Visca el PRI! | Una història que contar - Març 22, 2015

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Ricard Chulià

  • RT @jaumeclotet: El 25 d'abril d'enguany les illes Fèroe votaran en referèndum la seva pròpia Constitució com un pas més en el camí cap a l… 2 hours ago
  • RT @ullerol: El Pdcat i ERC li han proposat al PSOE en #VuelveElObjetivo donar suport a una moció de censura, amb l’única condició de tirar… 2 hours ago
  • RT @TribuConsti: -Do you speak English? +Sí, claro -Do you regard yourself as a proficient English speaker? +... ¿me lo puede preguntar en… 2 hours ago
  • RT @JuntsXCat: ▶️ El president @KRLS ja és a Copenhaguen. A les 14h, a @uni_copenhagen, participa en el debat ‘Catalonia and Europe at a cr… 2 hours ago
  • RT @AlbanoDante76: Sembla que per aconseguir "la restitució de la normalitat institucional" a Catalunya cal impedir que el Parlament triat… 2 hours ago

Compromís Horta Sud

DeBat a Bat

%d bloggers like this: