//
you're reading...
Estat Espanyol

Visca el PRI!

Reflexions a correcuita sobre Andalusia:

Les eleccions les va convocar Susana Díaz per blindar el sistema bipartidista en una jugada mestra que li ha eixit molt bé.
El bipartidisme perd quasi 20 punts sobre vot vàlid en Andalusia respecte a les eleccions de 2012. Andalusia és, probablement, el territori més blindat per al bipartidisme. Hi governa el PRI, s’acaba de confirmar. És una caiguda significativa, però no tant.

En general, tot està en el llindar d’on havia estar.

El PSOE perd 150.000 vots i 4 punts de vot des de 2012, però el fet de mantindre els escons és definitiu per poder vendre el que és per a ells un gran resultat. El cicle electoral els posava en un 33% i han estat en el 35%. Però la repetició d’escons ho marca tot. Sens dubte, Susana Díaz és la triomfadora de la nit. Una política professional que no coneix cap altra dedicació des dels 16 anys. Atenció. Els suposarà un gran impuls per a les eleccions autonòmiques i locals i després per liderar la “Grosse Koalition” amb el PP que s’albira per a les generals.

En definitiva, el PRI aguanta.

El PP es pega una batacada sense paliatius. En realitat, només està dos punts per baix del que li tocaria segons el cicle electoral; però, de la mateixa manera que li passa al PSOE però en sentit invers, no hi ha manera de vendre una derrota sense cap tipus de matís.

Podemos no ha assaltat cap cel. No hi havia cap cel a assaltar a Andalusia. El cicle electoral els deia que havien d’estar en un 15% i exactament ací han estat. Però tenen un problema que és el mateix que els ha fet pujar: el moment mediàtic. I eixe moment mediàtic diu que és un mig fracàs, perquè no han estat a l’alçada. Veurem com funcionen remant contra el vent que bufa dels mitjans de comunicació. Cal recordar també, atenció, que IU va tindre en 1994 -amb tots els escàndols de corrupció de Roldán i l’Expo- 20 diputats. Compte amb això.

Ciudadanos planteja el mateix dilema. Han estat unflats pels mitjans de comunicació i han tret un bons resultats. Suficients? Els mitjans que els han alçat diuen que sí; per tant, triomfadors de la nit. El problema que té Ciudadanos és que els seus diputats no són “verges”, és a dir, tenen un passat. El candidat a President, Juan Marín, ve del PSOE i governa amb el PSOE. En el moment que tinguen un cas de corrupció mediàtic, tindran un problema. I el cas és que en tenen un grapadet (Cañas, l’Alcalde de Serranillos del Valle, etc.), però silenciosos. I també està el dilema de si un partit “català” pot ser una alternativa a Espanya. En tot cas, han signat l’acta de defunció d’UPyD, que no arriba al 2%.

IU ha estat fins al 60% de l’escrutini pràcticament morta, sense tindre grup parlamentari, amb tot el que això significa de recursos econòmics. IU té una gran estructura a Andalusia i forma part d’eixe mateix sistema blindat. Per això eixe 7% és preocupant. Suposa també el llindar que tenien. Amb eixe resultat és pràcticament impossible que estiguen en un 5% en unes generals. I això és molt preocupant de cara a les locals i autonòmiques del 24 de maig. Veurem què passa.

En definitiva, que visca el PRI!

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Ricard Chulià

Compromís Horta Sud

DeBat a Bat

Anuncis
%d bloggers like this: