//
you're reading...
País Valencià

En defensa de Rafa Climent

Escric aquest text en defensa de Rafa Climent, Conseller d’Economia, i de Mónica Cucarella, ex Directora General d’Internacionalització.

Potser en aquests temps de competició per veure qui fa més demagògia, siga impossible fer una anàlisi tranquil·la i serena. Això hauria de ser responsabilitat del periodisme, però alguna gent i alguns interessos econòmics i polítics ben concrets que es fan dir periodistes des del primer dia li la tenen jurada al Conseller d’Economia Rafa Climent i al seu equip. Les raons crec que tots i totes les podem intuir.

Hui en un autoproclamat “mitjà de comunicació” parlen d’un viatge del Conseller d’Economia a Singapur, de fa quasi dos anys. Per què ix ara després de dos anys? Pregunta sense resposta. O, millor dit, pregunta de la qual no vols saber-ne la resposta.

La qüestió és que pretenen atacar-lo amb mitges veritats i dades sense context. És a dir, amb mentides.

1.- El viatge a Singapur l’hereta l’equip de Climent de l’anterior Govern del PP, que ja estava programat. La UPV (Universitat Politècnica de València) demana que hi haja representació institucional (com és lògic) i cap allà van.

2.- Singapur és una de les ciutats més cares del món. El “diari” posa com a despesa “immoral” 280€ per nit d’allotjament en l’hotel en el qual es realitzen les jornades. Acabe de fer una cerca en Booking per veure els preus d’allotjament en el cap de setmana del 7 al 9 d’abril (per evitar ofertes o encariments d’última hora) i m’ixen preus que no baixen de 200€ per nit per a una habitació doble.

3.- Parla que es varen desplaçar en “limusina”. I adjunta una factura on posa “servei de taxi” i amb un nom de “limousine services”. “Limusina” queda clar que és el nom de l’empresa en el moment que veus el preu del servei: 40€. No, 40€ no val una limusina des de l’aeroport a l’hotel (que és el servei contractat). I per a un taxi és un preu normal.

4.- Parlen també d’una despesa “immoral” en els bitllets d’avió que crec que xifren en 1.600€. Acabe de fer una cerca en SkyScanner per a les mateixes dates que l’hotel (7 a 9 d’abril) i el vol més barat (un dia de viatge en anada i tornada) m’ix a 900€. No hi trobe cap “immoralitat”.

5.- Posen també com a “immoral” una despesa d’un sopar de 60€ per cap. Si tornem a repetir que Singapur és una de les ciutats més cares del món, no ho veig tampoc especialment sagnant. Com que el restaurant porta en el nom la paraula “seafood” ja es posen a fer tota la demagògia possible amb “marisqueries” i tal. El mateix que la limusina: una “mariscada” a Singapur val més de 60€ per cap.

Finalment, és clar, no s’amaguen d’explicitar on volen disparar: els del “canvi fan allò que criticaven”. Si es té en compte que l’autoproclamat “diari” només té per atacar-te que, en realitat, eres “igual” -ni tan sols s’atreveixen a dir que “pitjor”, perquè ni eixes troles ells mateixos poden aguantar-les, encara que tot arribarà- que els qui eixe “diari” dóna suport, doncs, sincerament, poca molla n’hi ha.

Però, sí, açò demostra com de senzilla és la demagògia i com de fàcil és atacar algú sense cap tipus de fonament. I, sí, des del minut 0.

Acabe. Ja sé que no és “guai” defensar certes coses i que allò més fàcil és dir que tots els polítics haurien d’anar a la presó o que viatgen a Singapur en canoa. Possiblement era més fàcil callar. Bé, la meua consciència m’obligava a escriure aquest text. Tinc el defecte de jutjar els polítics per les polítiques que porten a terme i no per les fotos que es fan. Què hi farem.

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Ricard Chulià

Compromís Horta Sud

DeBat a Bat

Anuncis
%d bloggers like this: