//
you're reading...
País Valencià

No gos mesell, sinó l’únic senyor

El poder centralista té la mentalitat que els diners són seus i que, de tant en tant, ha de “donar-los” per ací i per allà i, enmig d’eixe procés avorrit i tediós, hi ha veus que fan “victimisme” o “xantatge” a les quals es veu obligat a “fer callar”.

Vaja, és la mateixa mentalitat del “pater familias” que va repartint bitllets a tots els fills i a la dona per tal que “callen”.

La introducció de la sèrie Married with Children:

Aquest mentalitat del dominant també acaba per calar en el dominat, que massa vegades es queixa que el “pater familias” dóna més al germà rebel que no calla mai, tot discriminant-lo com a bon fill complidor i obedient, que no veu recompensat el seu bon comportament. És a dir, “qui no plora, no mama”.

El que hem de fer és trencar aquest marc, no alimentar-lo. Atacar el centralisme, no fer-nos batalletes entre veïns. Canviar eixa lògica de domini del poder centralista-pater familias per una d’autogovern i solidària.

Els diners són nostres, no ens els ha de “donar” ningú. La inversió que ha promés el “pater familias”-Rajoy als “ploramiques” catalans no és més que “desinversió”, com molt bé ha demostrat Germà Bel -suposa rebre menys diners en termes relatius i absoluts-, però, de fet, això és irrellevant. L’autodeterminació de Catalunya no va de diners amunt i avall. Això és el que el mateix poder centralista ha vingut repetint des de l’inici: “ploren perquè volen mamar”. Només volen que la “pela”.

Els valencians encara tenim un problema major. Rebem un tracte colonial. I el tracte el rebem per part del poder centralista, no per part d’un veí o d’un altre.

Això és el que sempre ha volgut el poder centralista: dividir per véncer. Uns i altres barallant-nos i ben distrets no siga cosa que ens pegue per adonar-nos que només hi ha un amo que té la clau de la caixa.

No siga cosa que ens done per canviar de gos mesell a únic senyor.

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Ricard Chulià

Compromís Horta Sud

DeBat a Bat

Anuncis
%d bloggers like this: