//
you're reading...
Estat Espanyol

Per què no m’he cregut i no em creuré mai el PSOE?

Per què no em crec ni em creuré mai el PSOE? Per moltes coses, però, en concret, per una molt cridanera.

El PSOE sempre fa el mateix. Sempre. Quan està en l’oposició, fa veure que és d’esquerres. Quan arriba al poder, fa exactament el contrari del que deia quan era oposició. No he vist un partit que enganye més. Ni tan sols el PP.

Ara mateix, després de guanyar les primàries al crit de “no és no”, José Luis Ábalos, referent orgànic de Sánchez en la campanya, acaba de dir que “abstindre’s no és tan greu”.

No té res a veure amb una abstenció en la moció de censura de Podemos. És evident que el PSOE no pot donar suport a Pablo Iglesias com a President del Govern.

No tenen cap tipus de problema de presentar-se com una renovació que no són, de presentar com a figura emergent i en breu Secretari d’Organització (quasi res) algú com José Luis Ábalos, que porta 35 dels 59 anys vivint de la política i que ha fet tots els papers de l’auca. Que diria una cosa i la contrària sense alçar una cella més que l’altra.

Que Pedro Sánchez siga un líder totalment prefabricat, que ha canviat 180º d’opinió en en cosa de dies i que no té problema de tornar a canviar. Que un dia era l’ullet dret de PRISA, lloat en les editorials com el “líder de futur”, a l’altre dia despertar-se que PRISA i el País forma tot una trama conspirativa amb l’IBEX-35. Que un dia era l'”ojito derecho” de la Sultana de Triana a l’endemà ser-ne el més antagonista furibund.

I, clar, no tenen cap problema a fer del rebuig de l’abstenció per deixar governar el PP i Rajoy l’element fonamental i nuclear d’una campanya per arribar al poder i, a l’endemà, dir que, bé, que això d’abstindre’s que tampoc no era tan greu. Que, per Espanya, es poden fer molts sacrificis. Cosa que, a propòsit, en el posicionament polític del PSOE té sentit i lògica, el que no té sentit és que facen la retòrica contrària de manera instrumental.

Hui José Luis Ábalos està exercint ja de Secretari d’Organització del PSOE i em sembla correcte i legítim. Però que no enganye.
A mi no m’ha enganyat mai i no m’enganyaran mai. Ho sent.

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Ricard Chulià

A Cau de Lletra

%d bloggers like this: