//
you're reading...
Estat Espanyol

El Periódico i l’atemptat de Barcelona: recapitulem

Recapitulem.

Imaginem que la informació (?) que publica El Periódico és 100% certa.

L’alerta comença dient textualment “unsubstained information of unknown veracity“.

Després de l’atemptat terrorista de Niça, amb el mateix modus operandi d’un vehicle contra una aglomeració humana d’una ciutat turística, es va parlar de la Rambla com un objectiu possible.

Perquè és lògic. No cal ni alertar que Times Square a Nova York, Oxford Street a Londres, la Torre Eiffel a París, etc. són un objectiu prioritari del terrorisme jihadista.

Qualsevol sap que d’alertes se’n poden rebre moltes. I cada dia.

Imaginem que fins i tot la CIA hagués alertat directament els Mossos d’Esquadra. Repetim: la CIA alertant la policia autonòmica.
Què s’hi podria haver fet?

Per tant, la informació com tal no és rellevant. No calia que la CIA advertís que Barcelona és objectiu terrorista. Qualsevol ciutat europea ho és ara mateix. Brussel·les, París, Londres, etc.

El que hi ha és clarament una operació sense cap mena d’escrúpols per responsabilitzar mediàticament el govern de Catalunya dels atemptats del 17 d’agost.

Ja no els val a barrejar-los amb el referèndum de l’1 d’octubre de manera miserable. No en tenen prou.

I no tenen cap problema a manipular de la manera més descarada. Les vegades que calga.

I amb això tenim una informació falsa que obri una portada.

Un document amb marca d’aigua d’El Periódico que es presenta com a prova i que, més tard, s’ha hagut de reconèixer que, com a molt, és una recreació.

És a dir, que donant per vàlida l’explicació d’El Periódico, no haurien tingut cap escrúpol a posar un document realitzat per ells en portada sense advertir que és una recreació, per fer-lo passar com el mateix cable enviat per la CIA.

Un document redactat en un anglès macarrònic com “text of the nota”, “sent to the Mossos”, “25 May 2017”, “Irak”, etc.

I que ara hem de creure que això és causa de la desencriptació (!), quan tots sabem que la desencriptació no canvia l’ortografia ni menys encara tortura la gramàtica!

Si hem de creure la versió d’El Periódico, ja no és la CIA que es comunica amb els mossos, sinó una altra agència americana -el National Counterterrorism Center (NCTC) que envia al govern espanyol -Guàrdia Civil i CNI- i que el govern espanyol hauria comunicat als Mossos. Quasi res.

Que ho envia al CITCO (Centro de Inteligencia contra el Terrorismo y el Crimen Organizado) que dirigeix José Luis Olivera, implicat en l’Operació Catalunya i que va vetar l’accés dels Mossos d’Esquadra a les bases de dades de l’organisme.

El mateix José Luis Olvera va afirmar fa dos mesos en una entrevista en el pamflet d’Eduardo Inda (OK Diario) que El DAESH puede tener, si no los días, a lo mejor los meses contados.

El 9 de gener de 2017 el ministre de l’Interior espanyol va declarar Lo que ha sucedido en Berlín [un atemptat amb atropellament a una multitud] aquí no puede suceder.

Així mateix, recordem que l’objectiu dels terroristes era un atemptat amb bomba a la Sagrada Família. El mateix El Periódico portava aquesta informació a la portada de la seua edició de 23 d’agost. No seria fins que el seu pla es va esguerrar en explotar-los les bombones de butà a la casa d’Alcanar, que improvisarien l’atac amb furgoneta a la Rambla.

És a dir, que el 25 de maig es va alertar d’un atemptat que es va improvisar el mateix 17 d’agost.

I, a pesar de tot açò que sembla surrealista, tota la premsa espanyola publicada i audivisual -a excepció de Público-, continua amb la mateixa línia editorial. Sense complexos.

Què en podem esperar?

Imaginem què hauria passat si aquest sainet el protagonitza un mitjà de comunicació indepedentista? Ni que siga un de local?

Encara queda un mes per al referèndum de l’1 d’octubre i l’únic que tenim confirmat és que n’hi haurà informacions més bèsties i més manipulades. I també podrem confirmar que, ni pensant les barbaritats més boges que se’ns acudisquen, podrem endevinar les que en publicarà la premsa espanyola. Així està la democràcia actualment.

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Ricard Chulià

Compromís Horta Sud

DeBat a Bat

Anuncis
%d bloggers like this: