//
you're reading...
Catalunya

El procés d’autodeterminació de Catalunya trau un fum de caretes de certa esquerra

El procés d’autodeterminació de Catalunya ha tret màscares d’una manera espectacular. Per exemple, d’aquells que amagaven el seu nacionalisme espanyol darrere d’una falsa -i tronada- retòrica de “nacionalisme burgès” i “ciudadanos del mundo”. De veres que ha sigut espectacular. Ni m’ho podia imaginar.

Així és com comença l’editorial d’aquest mes de la revista “Alternativas Económicas”. Se suposa que és una capçalera que naix per plantar cara a l’hegemonia neoliberal dins del discurs econòmic.

Doncs bé, comença citant com a referent Josep Antoni Hotel Palace Duran i Lleida per acabar compartint l’estratègica de la gran banca com el Sabadell o CaixaBank de fer xantatge econòmic contra la voluntat democràtica d’un poble.

Açò és molt important i significatiu, perquè va directament contra el rovell de l’ou. No se m’acut una manera més descarnada de plantejar més clarament l’estafa i el problema d’aquesta retòrica falsària.

Imaginem que a Espanya -com a Grècia, remember?- guanya les eleccions un partit polític que proposa acabar amb l’austericidi, realitzar una auditoria ciutadana del deute i, és clar, no pagar-ne aquelles parts que siguen il·legítimes. També, per descomptat, acabar amb els privilegis de la banca, reformar de dalt a baix l’abusiva Llei hipotecària condemnada pel Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg, etc. Vaja, recordeu aquestes cosetes que fa quatre dies eren els punts 1, 2, 3 i 4 de les forces polítiques d’esquerres?

Doncs bé, imaginem que a Espanya guanya eixe partit que ja no existeix, si és que en va existir mai. Pensem que els sectors econòmics es quedarien callats? És que no dirien que “abandonan el país por falta de seguridad jurídica”? És que no dirien que s’ha “posat de manifest l’absoluta incapacitat del govern”? (Totes dues frases de l’editorial).

Recordem la quantitat d’evasió de capitals que hi hagué a Grècia els dies previs tant a la victòria electoral de Syriza com al referèndum sobre l’acceptació del memoràndum?

Què digué, llavors, aquesta esquerra com, per exemple, Alternativas Económicas? És clar, digué l’obvietat: que era xantatge antidemocràtic de les elits econòmiques que volien alterar de manera fraudulenta la punga electoral. Dirien el mateix en cas de donar-se aquesta hipòtesi a Espanya. Ho digueren per denunciar una conspiració quan el mateix President de Gas Natural a qui ara segueixen el joc va parlar de “montar un Podemos de derechas” per parar-los i llavors isqué Ciudadanos. I ho digueren amb tota la raó del món. I ho dirien amb tota la raó del món.

Però ara, tanmateix, es posen del costat del xantatge del Sabadell, CaixaBank, Gas Natural, etc.

Açò diu tantes coses sobre la vertadera cara esquerrana de segons qui.

Diu tantes coses sobre com es pot portar el nacionalisme espanyol tan marcat a sang i foc tan endins.

Diu, en definitiva, tantes coses sobre com, contra Catalunya i “en defensa de la unidad de España”, qualsevol cosa -fins i tot la democràcia per part de les capes més esquerranes- es pot posar en quarantena o directament anul·lar.

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Ricard Chulià

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Compromís Horta Sud

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

DeBat a Bat

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Anuncis
%d bloggers like this: