//
you're reading...
Estat Espanyol

No és una eixida de to d’un ministre fatxa, és la legislació espanyola

Açò pot semblar una eixida de to d’un ministre fatxa. No ho és. Ho intentaré explicar.

No. No es tracta de defensar ETA -ni de lluny- ni de relativitzar si la lluita armada és legítima contra una dictadura. Res d’això no té res a veure en tot açò.

Independentment de qualsevol consideració d’aquestes -que ara no vénen a tomb-, i independentment -és clar- que qualsevol víctima mereix tota l’escalfor humana possible, un guàrdia civil assassinat per ETA en 1968 NO és un màrtir per la democràcia.

Però el que diu el ministre no és una eixida de to. És la caracterització legal que existeix a l’Estat espanyol al respecte. Compartida per PP, PSOE i Ciudadanos.

La Llei Antiterrorista -impulsada per Zapatero en el seu Pacto por las Libertades y Contra el Terrorismo- considera que qualsevol idea que discrepe de l’ordenament constitucional espanyol mereix condemna i persecució.

Ho diré així de bèstia -però és que és el que diu la Llei espanyola-: el problema d’ETA no era que matava. Era que matava en nom d’una ideologia que no és constitucionalment espanyola.

No hi havia prou amb condemnar la violència d’ETA. Si eixa condemna no anava associada a una adhesió al règim del 1978 espanyol, es tractava d’una ideologia inherentment violenta -tal qual- i sospitosa, que mereixia una persecució ad hoc.

Per això qualsevol atac d’ETA es converteix automàticament en un atac contra la “democràcia”, que en aquesta neollengua d’Orwell vol dir “Espanya”, sense més.

Per exemple, recordeu la tuitera Cassandra Vera jutjada en l’Audiència Nacional -un tribunal franquista, by the way- per tuits de broma a Carrero Blanco?

No. La qüestió no era el límit de l’humor. Es poden fer tuits humorístics contra altres víctimes que no són jutjats per l’Audiència Nacional.

Una altra cosa és la Llei Mordassa. Però en aquest cas no es tractava -només- d’això. I no en digué res ningú.

En aquest cas es tractava de la Llei Antiterrorista. No, no cal que torneu a llegir. Ho heu llegit bé. Els tuits humorístics sobre Carrero Blanco es varen jutjar per l’Audiència Nacional perquè es varen jutjar sota la Llei Antiterrorista. Sí.

Per què? Perquè Carrero Blanco fou una víctima d’ETA i, PER TANT, fou un MÀRTIR PER LA DEMOCRÀCIA.

Heu tornat a llegir bé. I ho he posat en majúscules quan no gaste mai eixe recurs tipogràfic perquè em sembla tan animal que no sé què fer.

Carrero Blanco fou un “mártir por la democracia”. Perquè era un “español” assassinat pels “separatistas”.

Ni orden constitucional ni democracia ni hòsties. Legalidad vigente. Estado. Això és el que hi ha. I tan Estado és Zoido com Rajoy com Iceta com Arrimadas com Albiol com Pedro Sánchez com, sí: com Carrero Blanco.

No és cap anècdota. Perquè açò ho explica tot sobre la “democràcia” espanyola. Tot. Des del Tribunal Constitucional anul·lant la sanitat universal de la Generalitat Valenciana com la Guàrdia Civil a porrades contra ueles catalanes. Tot.

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Ricard Chulià

A Cau de Lletra

%d bloggers like this: