//
you're reading...
Catalunya

Tabarnia

La vespra del 28 de desembre, Dia dels Inocents a l’Estat espanyol, en què és tradicional publicar notícies falses com si foren vertaderes, El País i altra premsa espanyola du a portada una iniciativa que es diu “Tabarnia”, per la qual se separien de Catalunya les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona.

En farem algunes puntualitzacions.

1.- Benvinguda la iniciativa! Aquestes ridiculeses només s’activen quan ja s’han perdut els nervis i el sentit del ridícul i s’actua a la desesperada, conscients que ja queda poc a fer. No hi ha dubte que és una reacció als resultats del #21D.

2.- La pràctica d’invertar-se falsos drets per tal de negar-ne els dels altres és molt antiga. Evidentment, no hi ha ningú que vulga separar “Tabarnia” de Catalunya, el que volen és que Catalunya no puga votar sobre la seua relació amb Espanya.

Açò és igual que quan es deia sobre el matrimoni homesexual que si el que vindrà després serà la poligàmia o el matrimoni amb animals (no és broma, així era -i és- el nivell argumental de certa gent).

3.- El concepte se l’ha inventat grupuscles d’extrema dreta vinculats a Societat Civil Catalana i ha rebut el suport entusiasta i la difusió de Ciudadanos i… la Fundación Francisco Franco. Bé.

4.- Diuen que és perfectament legal, ja que, segons la seua interpretació de la Constitució espanyola -que no va mal desencaminada-, només requeriria de votació en el Congreso, en aplicació de l’article 144 de la Constitució.

Una molt bona idea de democràcia que té aquesta gent: una votació en el Congrés pot decidir sobre Catalunya, però els catalans no poden decidir sobre Catalunya.

5.- Inventant-se açò no fan més que fer una projecció de la idea que tenen de Catalunya. No, per molt que una nació siga un concepte complicat de definir i polisèmic, no es pot menysprear un poble que sí que s’hi identifica amb acudits de sobretaula cunyada.

6.- Si es pot portar a l’absurd les divisions per baix, també es poden portar a l’absurd per sota. O és que Espanya no és una “Tarbania” d’Europa? I així qualsevol tipus de posada en perspectiva que no comporte sacralitzar el statu quo.

7.- Es basen en xifres falses. Les comarques que agafen -que curiós que es basen en comarques, justícia poètica- no són totes de majoria espanyolista. Sense anar més lluny, a Barcelona l’independentisme està a tocar de la majoria i, en tot cas, té més vots que l’unionisme: 45% a 43%.

8.- No obstant això, endavant. Que porten la creació de Tabarnia en els seus programes electorals. Total, més patètics no poden ser.

9.- Que guanyen les eleccions amb eixe programa. Que aconseguisquen que 2/3 dels municipis de les diputacions de Tarragona i Barcelona s’hi adherisquen (Constitució Espanyola). Que facen manifestacions amb 1 milió de persones als carrers de “Tabarnia”.

10.- I no, no cal que els trenquen el cap els piolins ni que els foten en la presó per fer tuits sobre Tabarnia.

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Ricard Chulià

  • RT @nn_dgg: Que todo el mundo tenga claro que para votar a Manuela Carmena e Iñigo Errejón hay que coger la papeleta que tenga las caras de… 27 minutes ago
  • RT @antoniobanos_: Aznar hablaba catalán en la intimidad Errejón lo hacía en público Pero todo eso hoy nos pilla muy lejos..... 27 minutes ago
  • RT @KRLS: Vergonya d'Estat, vergonya absoluta. Tota la meva solidaritat a la Sílvia Guerrero davant d'aquesta violació de drets i aquesta h… 29 minutes ago
  • RT @ValeriaIgualada: Os quiero contar cómo ha sido mi jornada de votaciones. 9AM, IES Pablo del Saz (Marbella). Papeletas para sólo 13 cand… 30 minutes ago
  • RT @jordimunozm: Avui podeu anar a votat tranquils que la policia no anirà a repartir llenya. Ara, si no voteu el que els agrada, intentara… 31 minutes ago

Compromís Horta Sud

DeBat a Bat

Anuncis
%d bloggers like this: