//
you're reading...
Catalunya

Puigdemont representa la dreta que més retallades ha fet?

No, Puigdemont no representa la dreta que més retallades ha fet.

Si fos així, per què ha guanyat amb el vot dels electors d’esquerra?

Per què el #21D els electors d’esquerres varen votar Puigdemont majoritàriament mentre els electors de dretes ho feren per Inés Arrimadas?

Per què Carles Puigdemont va rebre més suport dels electors d’esquerres que Xavier Domènech?

Tot això està explicat ací amb dades: https://ricardchulia.wordpress.com/2017/12/26/21d-els-qui-diuen-que-a-catalunya-han-guanyat-les-dretes-no-entenen-absolutament-res/

Per què les empreses de l’IBEX-35 fan guerra econòmica que recorda al Xile d’Allende contra un govern presidit per Carles Puigdemont si aquest representa la dreta que més retalla?

Per què als barris més “pijos” de Barcelona arrasa Ciudadanos i baixa l’independentisme?

No. Puigdemont no representa la dreta que més retallades ha fet.

Pensar això és veure la realitat d’una manera distorsionada. S’aplica una etiqueta política (dreta) i s’assumeix com a dogma de fe, independentment de què ens diguen els actes.

Puigdemont ara mateix representa el govern legítim i democràtic de Catalunya que Espanya va deposar amb un colp d’Estat.

Com a demòcrata i d’esquerres, si un polític està a la presó o a l’exili per defensar la veu del poble, té el meu suport i políticament estic al seu costat.

Si és de dretes, m’hi enfrontaré quan hi haja llibertat; mentrestant, és un aliat per aconseguir-la.

Puigdemont ara mateix representa el govern de la República que pateix la repressió d’una Monarquia.

I una reflexió final. Es diu que parlar de Catalunya ens resta vots. No ho sé, però no em preocupa tampoc. La política és la difícil conjugació de l’idealisme i el pragmatisme. L’idealisme sense pragmatisme és estèril, però el pragmatisme sense idealisme és pura i dura corrupció. En aquest sentit, hi ha vegades que els principis estan per damunt de tot i no hi ha alternativa possible. Si ens quedem a 0 vots defensant la democràcia, doncs ens quedem a 0 vots.

No obstant això, és que ni així és de veres. Si parlar de Catalunay ens resta vots, el que hem de fer és no parlar-ne. No parlar-ne només en una direcció. No parlar-ne no és dir que “a por ellos”, no parlar-ne és no parlar-ne.

En aquest sentit, Mónica Oltra i jo tenim una anàlisi de la realitat catalana diametralment oposada. Però fem política al País Valencià, no a Catalunya. Per tant, això no és problema.

Jo no represente ningú a Compromís més que a mi mateix, Mónica Oltra n’és la portaveu i la candidata a la presidència de la Generalitat. En aquest sentit, aquestes paraules no representen el sentiment de la majoria de la militància de Compromís, n’estic convençut. El problema és la dissociació entre opinions personals i opinions en representació d’un col·lectiu.

El que hauríem de fer amb Catalunya, ja que no tenim una posició comú, és no parlar-ne més enllà dels punts en comú amb els quals tots hi estem d’acord.

Per exemple, Catalunya serà el que vulguen els catalans i el President de Catalunya serà el que voten els catalans. Nosaltres no l’hem de votar. Per tant, què fem dient que no el votaríem? És que, de fet, repetisc: no l’hem de votar!

Per tant, podríem simplement dir “El poble de Catalunya va parlar el #21D i ara Rajoy i el seu Govern han d’escoltar i seure a dialogar amb el Govern que trie el Parlament”. No cal més, ja ho estem dient tot. I ací tothom a Compromís està d’acord. Tothom. Hauria estat una eixida intel·ligent.

I, a més, estic convençut que conjugaria també el respecte als nostres principis amb el respecte als nostres votants, perquè crec que no discuteix ningú que Compromís té un bon saquet de votants nacionalistes, que ja no vull entrar en si són majoria o minoria, no és el debat ara.

Si una de les virtuts de Compromís era la pluralitat, caldrà posar-ne en valor tota, no? O només una part?

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Ricard Chulià

A Cau de Lletra

%d bloggers like this: