//
you're reading...
Catalunya

La Justícia espanyola és exemplar

La justícia espanyola -oxímoron- és exemplar. Junqueras i la resta de presos polítics republicans són acusats de rebel·lió, mentre que el “cabecilla de la rebelión”, Carles Puigdemont, és ignorat en l’acte de la Fiscalia.

És a dir, l’acte descriu uns fets on hi ha una “rebel·lió”- que és un alçament armat- i el seu líder no hi apareix. Només hi apareixen els líders del Govern i la societat civil catalana dels quals té custòdia l’Estat espanyol. Els subordinats acusats i el cap ni tan sols hi apareix.

Per què? Perquè en sol·licitar l’Estat espanyol l’extradició de Carles Puigdemont pel delicte de rebel·lió a Alemanya i ser-ne denegada, al President de la Generalitat ja no se’l pot jutjar per aquest delicte.

Ací òbric un parèntesi per recordar una altra qüestió molt important. La justícia del land de Schleswig-Holstein no ha jutjat si Carles Puigdemont és culpable o innocent del delicte de rebel·lió, sinó que n’ha resolt una prèvia: Carles Puigdmeont no pot ser acusat del delicte de rebel·lió. Per això en nega el lliurament, perquè no hi tindria un juí just, a Espanya, perquè la pròpia acusació és injusta. És molt bèstia, açò.

A aquest extrem -una estirada més enllà de la corda- ha arribat el ridícul a l’Estat espanyol. I -novament- en els mitjans de comunicació espanyols ningú no en diu ni pruna, al respecte.

Deia al començament que la justícia espanyola -oxímoron- és exemplar. I ho és. És exemplar de com actua la “justícia” en una dictadura: primer es castiga els acusats amb la presó preventiva -qui els torna l’any de la seua vida que, per ara, ja han passat privats de llibertat?; després es busca com es pot condemnar l’acusat pel delicte que garanteix un màxim d’anys entre reixes.

La base del dret és que cal provar la culpabilitat d’algú, no la seua innocència. A Espanya és al revés: els líders catalans ja han estat declarats culpables. I ara cal buscar com justificar-ho per donar-li una pàtina de legalitat. I si per això cal rebentar tot el sistema institucional espanyola, té igual: es fa.

Perquè Espanya no vol justícia, vol venjança.

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Ricard Chulià

A Cau de Lletra

%d bloggers like this: