//
you're reading...
Estat Espanyol

A Andalusia no hi ha 400.000 feixistes en el Dia de la Constitució Espanyola

No, no n’hi ha 400.000 feixistes a Andalusia.

Això són només els qui han votat a Vox. N’hi ha més, que han repartit el vot entre PP i Ciudadanos, fonamentalment.

Un 6% del cens de franquistes? A qui li sorprén? I en són més. Segur.

I per a qui m’acuse de ser supremacista o no sé què: al País Valencià en són més.

I, és clar, no són feixistes del segle XX, sinó del segle XXI, lògicament. Però que els diguem feixistes? Total, només perquè estiguen en contra de moros, negros, maricones y catalanes? Si és que ens l’agafem amb paper de fumar per qualificar algú de feixista!

Avui en dia li diuen fatxa a u només per cridar vivafrancoarribaspaña!

José María Aznar ha dit que només hi ha tres partits “constitucionalistes”: PP, Ciudadanos i Vox. Ni el PSOE entra en la seua definició de constitucionalista.

A qui li sorprén? Tot l’establishment polític i mediàtic espanyol porta un any cridant aporellos i explicant que la unidad de la patria està per damunt de la democràcia.

No només això: la unidad de la patria ÉS la democràcia, ÉS la constitució, ÉS la legalidad vigente, ÉS el estado de derecho.

PP, PSOE, Ciudadanos i etc. s’han manifestat pels carrers de Barcelona en la mateixa pancarta que Vox. I eixes manifestacions es difonien activament des dels perfils comunicatius en xarxes de la Policía Nacional i la Guardia Civil.

Perquè tot allò que va més enllà de la “indisoluble unidad de la Nación española, patria común e indivisible de todos los españoles” és paper mullat en la Constitució espanyola. I a aquesta idea s’hi ha apuntat amb fervor el mateix PSOE.

Si definim feixisme en el segle XXI com l’odi a la diferència o la concepció i l’acció que hi ha realitats polítiques que estan per damunt de la sanció democràtica, quan es parla de la unidad nacional, hi ha una bona caterva de fatxes a Espanya. A Espanya i al País Valencià.

La Constitució espanyola es va redactar, tal com es va dir en l’època, “de la Ley a la Ley”, en la qual la primera Ley era la franquista. Sense cap tipus de ruptura, ni tan sols formal. Per això la foto que veieu ací és el vestit original de la Consti, amb l’àguila franquista i tot (les justificacions que diuen que eixa àguila és històrica són absurdes, a propòsit, perquè precisament està allà per ser un símbol que va fer seu i resignificar el franquisme; com si es poguera dir que el jou i les fletxes no són franquistes perquè, evidentment, ja existien abans).

Si la Transició va ser una enganyifa o una estafa o no en el seu moment es pot discutir a bastament. Però, en realitat, no importa. Perquè en 1978 et donaven a triar tot un pack: o acceptes allò o continua la dictadura.

El problema és que la Constitució ha passat a celebrar-se a partir de llavors despús-demà, el dia de la Immaculada. Vares votar un pack en un moment concret i eixa decisió ja t’impedeix moure-te’n per a tota l’eternitat. La Constitució és la Immaculada, que només se la folla Merkel.

Més que un text, doncs, és allò que se’n deia el Règim del 78. Però, ara com ara, fins i tot per a aquells a Espanya que més deien combatre’l, uns PGE del PSOE són més importants que uns presos polítics, per exemple.

Perquè en 2018 la Constitució no és un text en què tothom hi pot cabre, sinó que és un motle perquè tothom siga igual, que no hi haja cap tipus de diferència. No en drets, clar, sinó en identitat o qualsevol altre aspecte.

Si açò foren els anys 30 del segle XX, un bon fum dels que es diuen “constitucionalistas” ens afusellarien.

I no puc garantir que en el segle XXI hagen evolucionat molt…

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Ricard Chulià

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Compromís Horta Sud

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

DeBat a Bat

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Anuncis
%d bloggers like this: