//
you're reading...
Torrent

Vida i miracles de María José Catalá a l’Alcaldia de Torrent

D’acord que als torrentins ens teniu en general molta mania. I és de vegades ens la tenim ben guanyada. Com ara, que vos enviem María José Catalá a València.

La seua vida i miracles la tenim ben explicada, però vull afegir un parell de detalls que la retraten perfectament: el seu pòsit ideològic -inexistent- i les seues inquietuds per la política (🤑)

En primer lloc, la frase per la qual María José Catalá es va fer famosa a tot arreu és -com no- mentida. A Catalá se la coneix per demanar disculpes per parlar valencià, però és fals: no el parla en públic ni a garrotades. De fet, la frase aquella la va dir en castellà.

En aquell moment ella intervenia en un acte de proclamació de candidats del PP a les alcaldies en 2011 després que al de Vila-real l’haguessen increpat per parlar valencià. Ella va intentar guanyar-se la barra brava hooligan amb la gracieta que era una txeroqui o alguna cosa així que se li podia escapar una paraula en valencià mentre parlava castellà.

És a dir, submissió, voluntat d’agradar i falsedat. La santa trinitat de la seua acció com a política.

El primer que va fer quan va arribar a l’alcaldia de Torrent en 2007 amb 26 anys (en campanya va dir que en tenia més de 30 i als cartells electorals ho semblava) va ser contractar un mercenari de Las Provincias per al Gabinet de Premsa perquè la promocionara a raó d’uns 90.000€/any. Un lloc que més tard va ocupar la seua germana, Sonsoles, que estava sense faena en els anys de la crisi i ja se sap.

I, és clar, algú de fotografia, que en aquella època el BIM tenia més fotos d’ella que pàgines. I no és broma, que servidor les va comptar.

Parlant de fotos, al seu despatx tenia en lloc destacat una en què se la veia tota pagada amb Rita Barberá, el seu referent polític. Per a padrins, no obstant, tenia Juan Cotino. Sí, himself.

En 2008 la varen posar en les llistes del PP per al Congrés. Era la número 5 i va omplir Torrent de cartells amb la seua foto. Al PP li varen dir que on anava, que els cartells només eren de Rajoy i del número 1 per la circumscripció corresponent, en aquest cas Esteban Camisa González Blanca Pons. Al Congrés va durar 6 mesos, però en la nota de premsa que s’ha distribuït aquest matí es diu que s’hi va estar tres anys. Mentir per a la promoció personal. Si hi ha cap constant inapel·lable en la seua trajectòria política, és eixa.

De fet, no és que no se li conega ideologia, és que no és ni tan sols capaç de tindre’n. La seua experiència laboral fora de la política es resumeix en un parell de mesos de pràctiques portant cafès en el despatx de Garrigues després de llicenciar-se en Dret pel CEU. Dret pel CEU.

Després, això sí, des de l’alcaldia de Torrent encarregava a aquest mateix despatx els informes legals que calgueren per tal que li digueren que podia fer el que li donara la gana, amb arguments legals francament innovadors i imaginatius. No recorde ara mateix les xifres exactes de les adjudicacions d’informes legals a Garrigues, però s’acosten als cinc zeros a la dreta segur. I tot això, és clar, saltant-se la plantilla de l’Ajuntament, clar, que estaven posats allà pel PSOE.

Com a Alcaldessa va multiplicar la partida de Festes a més d’un milió a l’any. Estem parlant dels anys durs de la crisi: 2007-2011.

I, clar, si tenim en compte la publicitat institucional, el seu particular book de fotos i el gabinet de premsa, la partida de propaganda de María José Kim Jong-il no baixarà de mig milió a l’any, segur.

De fet, quan en 2011 se’n va anar a la conselleria d’Educació va enviar una carta -en castellà només, por supuesto- amb la seua foto a tots i cadascun dels torrentins. És a dir, 80.000 ànimes. Ens hi explicava que portava Torrent al cor, que Torrent s’ho mereixia tot i que no sé què per Torrent. Frases buides que sonen a glòria després de saber-se que es va empadronar a València fa quatre dies, abans que acabara l’any per tal de poder votar-se com a candidata a l’alcaldia de València d’ací uns mesos. Sublim.

En definitiva, quan va deixar l’Alcaldia en 2011 les persones desocupades a Torrent s’havien multiplicat d’unes 3.500 fins a passar-ne les 10.000. És clar que poca cosa es pot fer des d’un Ajuntament sobre l’ocupació, però és que no se li va conéixer cap tipus d’acció encaminada a promocionar l’ocupació que no siga repartir beques a tot aquell que tinguera el carnet de Nuevas Generaciones del PP. I a la germana, com hem explicat.

El que sí se li pot imputar en gran mida és el deute que va deixar. Si el PSOE no s’havia caracteritzat precisament per tindre una gestió austera, María José Catalá els va deixar a l’alçada d’uns escolanets. Simples aficionats: el va més que triplicar i va arribar a més del 100%. L’Ajuntament de Torrent estaria intervingut -ho estava de facto- si no fos perquè va centrifugar deute a martellades a les empreses públiques. És a dir, Nous Espais (una promotora immobiliària de l’Ajuntament que va crear el PSOE en plena bombolla, oh yeah!) de sobte assumia el servei de jardineria de l’Ajuntament i tot el deute se li imputava a l’empresa, per la qual cosa baixava el de l’Ajuntament. Així com diversos préstecs i transferències. Que la comptabilitat de l’Ajuntament és la consolidada de totes les seues empreses públiques i organismes tant hi feia: perquè no la presentava i arreglat! Wa yeah!

En fi, que sí, que en 2011 va dir que no féreu cas a tots eixos “rochos” que vos diuen que no teníem hospital a Torrent, que “ya existe” (mireu el vídeo en l’enllaç). Una bona imatge que resumeix perfectament què és María José Catalá.

I és que, al remat, no és una altra cosa que la quintaessència de la dreta espanyolera valenciana: buidor ideològica, conservadorisme, missa de diumenge, voluntat d’aparentar, promoció personal i, sobretot, incompetència. Catalá és unes quantes vegades més incompetent que tota la resta de valors llistats abans junts. I el llistó no està precisament baix. Poca broma.

És a dir, que mala joieta que enviem els torrentins al cap i casal. Així és normal que ens diguen que Torrent és un bon poble, però amb mala gent. Ausades mareta.

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Ricard Chulià

A Cau de Lletra

%d bloggers like this: