//
you're reading...
País Valencià

L’Espanya que ve és més fosca i agressiva

Un parell de detalls escrits a correcuita que possiblement passen desapercebuts, però que expliquen perfectament com de malalt d’odi està l’Estat espanyol.
 
La coneguda com a sentència del “procés” s’ha fet pública el 14 d’octubre. A Companys el varen afusellar el 15 d’octubre. Encara haurem de donar gràcies que no n’hagen aprofitat per celebrar-ne l’efemèrides.
 
Encara que només fóra per pura i dura estratègia (no dic ja per humanitat), a Espanya li convindria que aquestes dues dates no es pogueren relacionar, ja que és una provocació inncessària i, al mateix temps, s’homologa a un afusellament d’un president electe democràticament per part d’una dictadura aliada dels nazis. Però és que n’estan orgullosos.
 
D’una altra banda, el “cabecilla de la rebelión”, és a dir, Carles Puigdemont, és lliure a Brussel·les i no se l’ha processat en aquest judici. Ni tan sols té en marxa una ordre de cerca i captura. Els sudordinats han estat condemnats mentre el seu líder no és perseguit.
 
Ni des del seu punt de vista, des del punt de vista de l’arquitectura institucional espanyola, açò se sosté, si no és des de la més absoluta demència i l’odi.
 
Avui mateix el Govern espanyol ha posat en marxa una campanya propagandística a nivell internacional en què tornen a explicar per enèsima vegada que són una democràcia consolidada i exemplar, de les més avançades del món.
 
Tot això mentre són l’únic Estat que dóna suport a les accions que el govern assassí d’Erdogan a Turquia està cometent contra el poble kurd i fins i tot els comptes de twitter de l’exèrcit espanyol se’n vanten i ho publiciten.
 
Si ets una democràcia exemplar, no cal que ho hages de repetir cada dia.
 
Si no són presos polítics, sinó polítics presos, com cada dia ens recorda la premsa espanyola i com es prohibeix de dir a als mitjans públics catalans, no caldria que militaritzares i blindares Catalunya, perquè no es manifesta mai ningú per un delinqüent comú.
 
Però és que resulta que -a Catalunya- els qui han estat condemnats tenen més suport popular que els qui els han condemnat. Però moltíssim més. I això -ho vulgen o no- és insostenible des dels paràmetres d’una democràcia, exemplar o no.
 
Tanmateix, com va dir en portada del Heraldo de Aragón el President d’aquell país, la opinió dels catalans els “importa una mierda”.
 
Això és el que ofereix Espanya a Catalunya: aniquilació.
 
I què ens ofereix a la resta de pobles no estrictament castellans?
 
Les gràcies, perquè pensen que ja ens han aniquilat.
 
L’Espanya que ve és encara una Espanya més fosca i més agressiva.
 
Reaccionarem?

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Ricard Chulià

A Cau de Lletra

A %d bloguers els agrada això: